Tudd meg most hogy milyen parfüm az, amit vásárolsz

Tudd meg most hogy milyen parfüm az, amit vásárolsz

Tudd meg most hogy milyen parfüm az, amit vásárolsz

Eau de toilette, Eau de cologne, Eau de parfume, Parfume, EDC, EDT, EDP, Teszter, bemutató termék. Tudod, hogy mit jelentenek ezek a jelölések a parfümök esetében? Fontos tisztában lenni ezekkel, mert egy adott parfüm árát jelentősen befolyásolja! Így akár beleeshetsz abba a hiába, hogy olcsónak tűnő parfümöt vásárolsz, csak éppen nem pontosan olyan jelölésű, mint amilyet Te máshol láttál – és ezért olcsóbb (azonos kategóriában pedig lehet, hogy drágának mondható).

Ezek a jelölések a parfümök illatanyag tartalmát, töménységét jelölik, a bennük lévő illó anyag arányát. Értelemszerűen egy kisebb töménységű parfüm olcsóbb lesz, azonban illata gyorsan elszáll, nem fogod olyan sokáig érezni, mint egy nagyobb töménységű esetében. Ennek megfelelően alakulnak az áraik is. Éppen ezért fontos, hogy tudd, hogy melyiket is készülsz megvásárolni pontosan? Olyan webáruházat keress, ahol ezeket a jelöléseket is feltüntetik, így biztos lehetsz abban, hogy melyik parfüm kerül kiszállításra!

Tudd meg most hogy milyen parfüm az, amit vásárolsz
Tudd meg most hogy milyen parfüm az, amit vásárolsz

Most bemutatjuk, hogy ezek pontosan mit jelentenek:

Parfume (Parfüm). A legnagyobb illatanyag tartalmú parfüm, mely 20%-30% közötti esszenciát tartalmaz. Ára igen borsos, ezért csak kevés helyen kapható „igazi parfüm”. Illatukat 6-8 órán keresztül (vagy akár még tovább) megőrzik.

EDP  (Eau De Parfume). Az EDP jelölésű parfümök magasabb olajtartalommal rendelkeznek 15% – 20%, ami egyben azt is jelent, hogy tartósságuk is hosszabb. Használatkor kevesebb mennyiség is elegendő, illatát pedig akár 8 órán keresztül is érezheted. Ezek az erősebb, ugyanakkor a drágább parfümök közé tartoznak. Különös estékre, alkalmakra javasolt. Illatuk akár még zuhanyzás után is érezhető.

EDT  (Eau De Toilette). A legnépszerűbb töménységű parfümök. Ezek 5% – 15% között tartalmaznak illatesszenciát kb. 80% alkoholfokban, mindennapi használatra javasoljuk. Az illat tartóssága kb. 2-4 óra. Rendszeres használathoz inkább ezt a típust ajánljuk.

EDC  (Eau De Cologne) – kölnivíz. Ennek a legalacsonyabb az illatesszencia tartalma, kb. 2-4%. Ennek megfelelően tartóssága is alacsonyabb, nagyjából 1-2 óráig élvezhetjük az illatát. Rendkívül könnyű, frissítő hatású. Általában valamilyen citrusfélét, narancslevelet, jázmin vagy éppen levendula kivonatot tartalmaznak.

Ezen kategóriák nem nagyon ismertek a vásárlók körében, általános meglátás szerint, aminek jó illata van az parfüm, de a „kölnivíz” megnevezés már régiesnek tűnik.

Teszter (bemutató) parfüm. A teszter parfümök igen közkedveltek azok körében, akik saját felhasználásra vásárolnak parfümöket. Az üveg és a benne található parfüm teljes mértékben megegyezik az ún. original parfümökével. A különbség annyi, hogy a csomagolás legtöbbször egy egyszerű fehér vagy barna doboz, sőt akár kupak nélküliek is lehetnek. Ezek nem mások, mint a boltok polcai előtt látható „TESTER” feliratú üvegek. Saját felhasználásra kimondottan ajánlott, hiszen ugyanahhoz a minőséghez kedvezőbb áron juthatsz hozzá, azonban, ha a parfümöt ajándékba veszed, akkor „illik” a normál csomagolásút választani.

Az általunk forgalmazott női illatok általában EDP, vagyis magas illóolaj tartalmú parfümök, míg a férfi illatok jellemzően EDT „parfümök”. Webáruházunkban minden termékünknél megjelöltük, hogy melyik töménységű parfümöt látod, így pontosan tudni fogod, hogy mit is vásárolsz!

Platinum Design - Ha unod már az egyhangúságot

4 thoughts on “Tudd meg most hogy milyen parfüm az, amit vásárolsz

  1. Kékesi Péter says:

    Gratulálok!
    Pár éve dolgozok az illatszer kereskedelemben de ilyen egyszerûen, tisztán , érthetôen még nem találkoztam az illatok megfogalmazásával!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük