Védékezés a koronavírus ellen illatosan

Védékezés a koronavírus ellen illatosan

Védékezés a koronavírus ellen illatosan

A koronavírus elleni védekezés során biztosan sokan szembesültetek azzal, hogy nem lehet kapni megfelelő minőségü, és elérhető árú fertőtlenítószert, ami a koronavírus elleni védekezésben fontos lehet.

Ebben szeretnénk segíteni nektek egy kis információval.

A vírusok elleni védekezés egyik fó eszköze, az alkohol. Na nem belsőleg, ha megiszod, az lehet hogy jó neked, de nem igazán véd meg a vírustól. Ehhez egy kicsit több kell.
Azt még nem tudjuk, hogy a különféle felületeken mennyi ideig képes túlélni az új típusú koronavírus, egyes állítások szeint csak néhány óra, mások szerint akár napokig is életképes. Ám az már most is ismert, hogy melyek azok a fertőtlenítő- és tisztítószerek, amik az élettelen felületeken található koronavírusokat jó hatásfokkal elpusztítják.

A különböző élettelen felületek 70 %-os alkohol 1-5 percen belül elpusztítja a különböző felületeken magtapadt koronavírusokat. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben világszerte „alkoholt” is kerestek az emberek a gyógyszertárakban.

És itt jön képbe a parfüm! A parfümökben általában 80% körüli az alkohol tartalom, ami képes a vírusok elpusztítására. Szemben a házilag elkészíthető kézfertőtlenítő sprayvel, ez már elkészült, és mint eddig is korlátlanul kapható az webshopunkban. A megelőzés és a vírus elleni küzdelemben, kicsit másképp ajánlott a használata, mint ahogy egyébként megszoktad. Az első különbség, hogy amig eddig jellemzően a nyak és környéke volt a legfőbb célpont, a védekezés metódusa szeint, ami a továbbiakban is hasznos lehet, ám ha a kezedre szórod, akkor jobb eredményt érhetsz el. A kézfejre, tenyérre 2-3 pumpálás elég lehet kezenként, amit jó alaposan be kell dörzsölni a bőrbe, és már kész is vagy. A parfümben lévő illóolaj, egy kicsit olajossá teszi a kezet, ám ez anyira nem fog zavarni senkit.

A parfüm használata előtt meg kell győződnöd arról, hogy arra nem vagy allergiás, ám azt gondolom, hogy ez már megtörtént, és valószínüleg azt az illatot fogod használni, amit eddig is. Az ilyen felhasználás során jobb lehet az a parfüm, aminek az összetétele csak EDT (Eau De Toillette) mert ennek jellemzóen alacsonyabb az illóolaj tartalma, ha esetleg ez téged zavarna.

Jelen vírushelyzetben ez nem meglepő jelenség, hogy a gyógyászati eszközök felhasználása mellett egyéb alternatív dolgok is szóba jöhetnek. Például Görögország lefoglalt alkoholkészleteket vet be fertőtlenítésre. Görögország több tonna – illegális szeszfőzdékben lefoglalt – alkoholt az új típusú koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében – közölték a görög hatóságok. A tájékoztatás szerint mintegy 155 tonna lefoglalt alkohol van a vámhatóság raktáraiban készleten. A görög vezetés most olyan vállalatokat keres, amelyek hajlandóak a szeszt fertőtlenítőszerekké feldolgozni.

Gyorsan intézkedtünk, hogy az egészségügyi minisztérium hozzáférhessen és felhasználhassák a lakosság javára” – közölte Georgi Picilisz, az állami Közbevételek Független Hatóságának vezetője.
A görög vámhatóság évente több ezer üveg illegálisan gyártott alkoholt foglal le.

FIGYELEM! A parfüm nem véd meg a fertőzésekkel szemben, csak segítségt nyújt neked, a védekezésben. A járvánnyal kapcsolatban kísérd figyelemmel az M1 közszolgálati hírműsorait, és maradj otthon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük