A Pacsuli csodálatos és meghatározó illatanyag

A Pacsuli csodálatos és meghatározó illatanyag - Parfüm Neked

A Pacsuli csodálatos és meghatározó illatanyag

A Pacsuli növénytani besorolása  az árvacsalánfélék családjába tartozó „büdösmenta” . Tudományos nevén – Pogostemon cablin ami a Pacsuli olaj alapanyaga. Egyaránt használják úgy az orvoslás területein mint például korpás haj, bőrproblémák esetében mint ahogyan mi ismerjük inkább a parfümök egyik különleges összetevőjeként. Bár a szóbeszédben negatív felhangja van a parfümök népies használatában mint, hogy  – Milyen olcsó  pacsulit fújtál már magadra? – Mégis egy csodálatos és meghatározó illat anyag a női parfümök és a férfi illatok világában egyaránt.

A Pacsuli története

A pacsuli Európában nem egy régi múltra nyúlik vissza.. A Pacsuli illóolaj  hippi generációhoz kapcsolódik, és az 1960-as években lett népszerű a kontinensünkön. A hippik előszeretettel fogyasztották a marihuánát és a tisztálkodással is voltak gondjaik ezért használták a Pacsulit, hogy elnyomja ezeket a nem kívánt szagokat. Évszázadokkal korábban természetesen Egyiptomban már igen kedvelt afrodiziákum volt. Tutanhamon fáraó sírjában találtak 10 gallon Pacsuli illóolajat mellé temetve. Ez is mutatja, hogy micsoda érték és minőségi, királyi kiváltság és gazdagság volt birtokolni ezt a parfüm összetevőt. Későbbi kereskedők leírásaiban 1 font Pacsuli 1 font aranyat ért! Mint most az OUD a folyékony arany. Moly és rovar riasztó hatása is ismert. Indiában a szöveteket és ruhaneműk et illatosították vele, hogy elűzzék a rovarokat.

 A Pacsuli használata

Ezt a csodálatos növényt a Pacsulit illóolaj formájában több területen használták. Az aromaterápia, kozmetikai cikkek és ami nekünk egy külön öröm a női – férfi parfümök népszerű alapanyaga. De a tisztítószerekben, ruházati mosószerekben is népszerű összetevő. Terápiás használata során a Pacsuli nyugtató és relaxáló hatása miatt a masszőrök kedvelt illat anyaga. Antidepresszáns, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonsága is ismert. Ezért a kozmetikai ipar is nagy előszeretettel alkalmazza krémek, dezodorok és egyéb de főleg parfümök gyártásánál. Felhasználása a parfümiparban többnyire a keleti, orientális parfümök gyártásánál használatos.

A Pacsuli csodálatos és meghatározó illatanyag - Parfüm Neked
A Pacsuli csodálatos és meghatározó illatanyag – Parfüm Neked

A Pacsuli tartalmú Dubai Parfümjeink édesek, elegánsak, orientálisak és sugározzák a luxus érzését. Ár/Érték arányuk kiemelkedő.

Ezek a parfümjeink tartalmazzák a Pacsuli -t –

Dubai Parfüm Sultan al Khaleej női parfüm 100 ml

https://parfumneked.hu/termek/dubai-parfum-sultan-al-khaleej-100ml-noi/

Dubai Parfüm Oud Lail Malaki 100 ml Unisex Eau de Parfüm

https://parfumneked.hu/termek/dubai-oud-lail-malaki-100ml-unisex-illat/

Dubai Parfüm Malika al Quloob 100 ml Női Parfüm

https://parfumneked.hu/termek/dubai-parfum-malika-al-quloob-100ml-noi/

Dubai Parfüm Jacquard 100 ml Férfi Parfüm

https://parfumneked.hu/termek/a-dubai-parfum-jacquard-100ml-ferfi/

Dubai Parfüm Bait al Hub 100 ml Női illat

https://parfumneked.hu/termek/dubai-parfum-bait-al-hub-noi-illat/

New Brand parfüm Gold 100 ml Férfi Parfüm

https://parfumneked.hu/termek/new-brand-gold-men-100ml-edt-200ml-deo/

Tudjuk, hogy nagy a választék így segítünk Nektek 5ml-es illatmintával amiket egy személyes illattanácsadás keretében a Ti stílusotokhoz válogatunk össze. Három ilyen illat csomag választható is a shopban – https://parfumneked.hu/termekkategoria/dubai-parfumok/dubai-parfum-mintak/

Várjuk kérdéseiteket akár a Facebook oldalunkon üzenetben – https://www.facebook.com/parfumneked.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük