Cuba parfümök, avagy az elérhető luxus

Cuba parfümök, avagy az elérhető luxus

Cuba parfümök, avagy az elérhető luxus

Hajnal BettinaSziasztok! A Parfüm Neked webáruháznak köszönhetően volt lehetőségem tesztelni a Cuba parfümcsalád négy parfümjét. Nagy múltra tekint vissza a márka, a Cuba parfümök már több mint 20 éve vannak jelen a piacon, a remek árakkal és kiváló minőséggel hívják fel magukra a figyelmet. Talán kevesen ismeritek, de én azt javaslom, hogy mindenképpen próbáljatok ki legalább egy parfümöt a márkától, mert utána szinte biztos vagyok benne, hogy a rajongóivá váltok ti is. Az áraik rendkívül kedvezőek, egy 100ml-es parfüm 2000 forint környékén mozog. Most biztosan sokan arra gondoltok, hogy az ár biztosan a minőség rovására megy. Nos ez nem így van. Rengeteg oldalon olvashattok róluk pozitív vásárlói véleményeket, ennyi ember pedig nem tévedhet. 🙂

A Cuba márka parfümkínálata követi az aktuális divatot, modern, ötletes és igazi csajos, ami megjelenik a parfümök csomagolásában is. A díszdoboz melyben az üveg rejtőzik, sokban hasonlít egy kubai szivarhoz, szerintem nagyon ötletes, és nagyon jól is mutat.
Az illatunk meghatároz minket, tekinthetjük egyfajta névjegykártyának is, kifejezi a vágyainkat és a személyiségünket. Éppen ezért fontos, hogy milyen illatot választunk, mi az, ami minket képvisel. Remélem a tapasztalataimmal tudok nektek segíteni abban, hogy megtaláljátok a hozzátok legjobban illő parfümöt.

 

Cuba parfümök, avagy az elérhető luxusCuba La Vida EDP
(1.990 Ft/100 ml)
Illatjegyek
Fej illat – zamatos körte – fekete ribizli
Szív illat – narancs virág – jázmin – írisz
Alap – tonkabab, praliné, egzotikus vanília, pacsuli

Ez a legújabb Cuba parfüm, 2018-ban került piacra, egy igazi édes, puha illat, ami tökéletes lehet a tavaszi napokra. Az édes illatok kedvelőinek igazi must have parfüm! Kifújáskor az a vanília és pacsuli a meghatározó, leszáradáskor a puha, krémes gourmand vonal, majd a fanyarabb fekete ribizli, és narancsvirág dominanciájával egy csodás, édes finomsággá válik, amit szinte lehetetlen megunni. A narancsvirág frissessége, a gyümölcsös aromák tartóssága és az írisz hidegsége a parfüm különböző fázisaiban csökkentik a kezdeti édességet, ezáltal kifinomultabbá téve az illatot. Az összetevők finoman összehangoltak, ennek köszönhetően nem túl harsány, jázminos, pralinés finomság, ami megédesíti a sokszor nehezebben induló napokat is. Tartósság tekintetében nem tudok róla negatívumot mondani, igaz egész napot intenzíven nem bír ki, én 3-4 órára tenném a hatását, de emellett érdekes, mert például kabáton ugyan tompán, de még napokkal később is lehet érezni.
Összegezve annyit mondhatok, hogy szeretem ezt a parfümöt és ha ti is szeretitek az édesebb illatokat könnyű virágos jegyekkel, akkor a La Vida-t érdemes kipróbálnotok.

Cuba parfümök, avagy az elérhető luxusCuba Jungle Snake EDP
(1.990 Ft/100 ml)
Illatjegyek
Fej: rózsa, sárga frézia, citrom, kamilla és gyömbér.
Szív: lótusz, fehér viola, szegfű és liliom.
Alap: pézsma, tölgymoha, pacsuli és egzotikus fás jegyek

Ez minden bizonnyal egy igazi „én” illat lehet, elegáns és virágos, anélkül, hogy túlságosan émelyítő lenne, és mint minden EDP, sokkal hosszabb ideig tart a bőrön, mint más parfümök. Ennek a parfümnek a legfelső illatjegye a rózsa, amit én nagyon szeretek, valamint a lótuszvirág az, ami ezt a parfümöt rendkívül nőiessé és romantikussá teszi. Lehet, hogy valakinek első illatolásra tényleg túl édes lesz, első fújásra én is így voltam vele, de ha egy kicsit párolog, akkor nagyon finommá válik. Amiben van pézsma, citrom és liliom, az rajtam rendkívül jól érvényesül és ez együtt a fás jegyekkel isteni. Sokszor hallottam már, hogy sokan csak azért, mert bizonyos parfümökben rózsa van, azt öregesnek tartják. Én egyáltalán nem tartom annak, szerintem az öreges illat teljesen mást jelent. Persze ez ízlés, és bőrkémia kérdése. Azt hiszem, ez a parfüm tökéletes akár nappalra is, de mivel elég tartós és intenzív az illata, ezért szerintem inkább egy nagyszerű esti illat. A tartóssága pedig kiváló, konkrétan reggeltől estig tart.

Cuba parfümök, avagy az elérhető luxusCuba VIP EDP
(1.990 Ft/100 ml)
Illatjegyek
Fej: gyümölcs, körte, feketeribizli, Pittosporum
Szív: virágos tónusok, bazsarózsa
Alap: málna, borostyán, pamut virága, fa

Az illat önmagában füstös és édes, ami a gyűjteményemben található legtöbb parfümről nem mondható el, így ez nálam egy igazi ritkaság. A parfümben felfedezhető a bazsarózsa, körte, fekete ribizli, emellett virágos tónusok is. Könnyed füstös illata miatt leginkább az esti órákban szeretem használni. Mivel eau de parfum, ezért elég tartós az illata, néhány fújás elegendő ahhoz, hogy egész estére tartósan megmaradjon. Aki szereti a rózsás, virágos illatokat, vagy még esetleg sosem találkozott vele, annak azt javaslom, hogy mindenképp próbálja ki.
A pezsgővel megbolondított bazsarózsa, egy nagyon érzéki, üde és egyben izgalmasan nőies akkord, hozzáadva a gyümölcsösös jegyek, ami a pezsgő hangulatért, a fiatalos, bulizós szórakozás érzetéért felelős, mindez fás, borostyános alapokba ültetve, melyek a fiatalos akkordokat érzékibb, nőiesebb aura felé terelik. Ahogy halványul az illata, folyamatosan változik, a gyümölcsös, édes illat helyére egy hidegebb fás illat költözik, ami nekem személy szerint nagyon tetszik.
Használat után várjunk vele egy kicsit, hogy a bőrünkön kifejtse a végleges hatását, mert mint minden parfüm esetén, ennél a parfümnél is minden ember esetén kicsit más a végső illata. Sokszor jártam már úgy, hogy a levegőbe fújva nagyon tetszett egy illat, de aztán a bőrömön kipróbálva teljesen mást éreztem. Nagyon jó kis parfüm és ha ti is szeretitek az édes, de nem fojtogató illatokat, mindenképpen tegyetek vele egy próbát.

Cuba parfümök, avagy az elérhető luxusCuba Victory EDP
(1.990 Ft/100 ml)
Illatjegyek
Fej gyömbér, jázmin, mandarin
Szív só, vanília
Alap borostyán, kasmírfa, szantálfa

Én úgy gondolom, hogy az emlékeket is lehet egy határozott illathoz kötni. A négy parfüm közül Jelenleg most ez a parfüm a fő kedvenc. Ha valamelyik illatot megkedvelem, akkor az biztos, hogy 3-4 évig bent is marad a kedvencek között, remélem most is hasonlóan hosszú időre sikerül barátságot kötnöm ezzel az illattal. Az orientális-virágos illatcsaládba tartozik, nagyon kiemelkedő és nagyon ízletes a sós vanília akkord, majd a gyömbér, mandarin és a jázmin elemi fúziójával együtt egy lenyűgöző történetet hoz létre, amely egyszerre friss, puha és érzéki. Rendkívül izgalmas az orr számára, egyben lágy és váratlanul erőteljes. Valószínűleg azért is szerettem meg ennyire, mert egy ideje a tengeri jegyes parfümöket keresgélem.
A Victory egy hatalmas bókmágnes, és örömmel fogadok minden illatot, amely további párbeszédet inspirál. Van benne valami megfoghatatlanul különleges, valami más, mint a többi. Szeretem benne ahogy folyamatosan változik, legalábbis rajtam. 🙂 Egy kifejezetten nőies, mondhatni igazi végzet asszonya illat. Több, mint egy hete tesztelem magamon, és azt kell, hogy mondjam, imádom viselni, ez az illat ugyanis nem illan el, más lesz, de a teljes elpárolgásig finom és határozott. Szerintem nem lehet évszakhoz kötni, inkább bízzuk a “női ösztönre”, hogy mikor érdemes viselni. Nektek van kedvenc parfümötök a Cuba illatcsaládból?
A termékeket itt éritek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük